Vad du behöver veta om låneförmedlare

Nyheter

Man kan enkelt likna en låneförmedlare med en slags mellanhand mellan dig som kund och banken eller kreditgivaren. Kärt barn har många namn – låneförmedlare, låneförmedlingstjänst eller jämförelsetjänst för lån är bland de vanligaste namnen som menar samma sak. Att använda sig av en låneförmedlare eller en sådan tjänst kan du med fördel göra när du vill ansöka om lån hos flera banker eller långivare samtidigt.

Vilken långivare som du anser är bäst beror helt på dig, din ekonomiska situation och dina behov. Du kanske anser att ett högt lånebelopp är viktigast, få låg ränta eller att det är lång återbetalningstid? Genom att jämföra lån kan du snabbt finna det snabblån och den långivare som passar just dig bäst. Det som skiljer de olika låneförmedlarna åt är främst vilka långivare och banker som de samarbetar med. Det kan också handla om hur bra och tydlig information som ges till dig som kund.

Fördelar med att använda sig av en låneförmedlare

Det finns flera olika fördelar med att använda sig av en låneförmedlare. Vilka fördelar som är viktigast beror givetvis på dig som kund och dina behov kring lån. Nedan kommer vi att gå in på flera av dessa fördelar:

Det är enkelt

Att använda en jämförelsetjänst för lån är enkelt! Låneförmedlaren beskriver tydligt vilka aktörer de samarbetar med och brukar tydligt ange alla villkor såsom lånesumma, återbetalningstid och möjlig ränta direkt på hemsidan. Redan där kan du se om det finns långivare som du anser är intressanta att gå vidare med.

Du gör också endast en ansökan som sedan av låneförmedlaren skickas ut till flera samarbetande banker och långivare. Processen kring ansökan och svar på denna brukar vara enkel att följa. Du kan till exempel få notiser om när du fått ett nytt erbjudande. Då kan du enkelt se alla erbjudanden för att sedan kunna jämföra dessa i lugn och ro innan du bestämmer dig för vilket du vill anta.

Du sparar tid

Förutom att det är en enkel process, är det också tidssparande att ansöka om lån via en låneförmedlare. Eftersom du endast gör en ansökan och sedan kan sitta och vänta på svar, slipper du leta upp potentiella långivare för att göra flera olika ansökningar. Om du till exempel har betalningsanmärkningar kan du enkelt se detta direkt på informationen på låneförmedlarens hemsida istället för att leta i det finstilta.

Större möjlighet till bättre villkor och lägre ränta

Om du ändå ska låna pengar kan du ju lika väl försöka få ut så mycket som möjligt av pengarna till en så låg kostnad som möjligt, eller hur? Genom att använda en jämförelsetjänst för lån skapas en konkurrens om dig som kund. Du har därför möjlighet till högre lånesumma, bättre generella villkor och kanske det viktigaste enligt många – nämligen en låg ränta.

Endast en kreditupplysning tas

En annan stor fördel med att använda en låneförmedlingstjänst är att generellt tas endast en enda kreditupplysning. Om du däremot skulle ha ansökt hos enskilda långivare hade dessa tagit varsin. Att ha för många registrerade kreditupplysningar är något kan minska din kreditvärdighet.