Daypay logo

1 år – 5 år
LÖPTID

20 år
MIN. ÅLDER

1000 – 20000
LÅN MELLAN

8.8

POPULÄR

Ränta och kostnad
4/5
Webb och funktionalitet
4/5
Support och service
4/5
Flexibilitet och villkor
4/5
Delsumma betyg
4/5
daypay

Daypay är en långivare som ägs av Ambrion Finans AB (org. nr 556673-8695) som är registrerat i Växjö. Daypay grundades år 2011 och är till för de människor som har behov av ett kortfristigt lån vid en oväntad utgift eller av annan anledning behöver ett tillskott i kassan.

De har tillstånd från Finansinspektionen och följer Konsumentverkets riktlinjer gällande en ansvarsfull kreditgivning. För Daypay är också kunden säkerhet och trygghet viktigt. De skriver bland annat att de använder sig av krypterad datatrafik när de hanterar person- och kontouppgifter. Villkor och integritetspolicy är exempel på dokument som man kan finna på hemsidan för att läsa igenom.

  • Daypay erbjuder snabblån om 1.000 till 10.000 kronor med upp till 90 dagars återbetalningsperiod. För detta lån inhämtar Daypay ingen kreditupplysning hos UC.
  • Daypay erbjuder också så kallat pluslån på mellan 11.000 och 20.000 med återbetalningstid på upp till tre år. För detta inhämtas en kreditupplysning hos UC.
  • Liksom hos de flesta andra kreditgivare så ansöker man lån genom att identifiera sig med hjälp av BankID. 
  • Man kan ha både snabblån (max tre stycken) och pluslån samtidigt. 

Kundtjänst

För frågor om Daypay och deras produkter eller erbjudanden så kan man nå dem på telefonnummer 08-20 83 00, e-post eller chatt. Det finns också tillgång till svar på vanligt ställda frågor på hemsidan. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan klockan 09.00 och 19.00 och på helger mellan klockan 11.00 och 18.00. 

Ränta och kostnader

Oavsett vilket lån man ansöker om betalar du en uppläggningsavgift på 276 kronor samt en aviavgift om 59 kronor. Om man har lånat av Daypay tidigare inom en 12-månadersperiod är uppläggningsavgiften istället 221 kronor. 

Den årliga räntan är fast vilket gör att man betalar samma kostnad varje månad. Räntan för lån upp till 10.000 kronor är 39,0 procent medan det är 33,0 procent för belopp från 11.000 kronor. Vid kortfristiga lån kan den effektiva räntan bli hög. På hemsidan kan man enkelt se hur mycket man ska betala tillbaka beroende på lånebelopp och återbetalningstid. Återbetalningen av lånet sker via autogiro. 

Krav på låntagare

Gemensamma krav för både snabblån och pluslån är att kredittagaren är minst 20 år, har svenskt personnummer samt är folkbokförd i Sverige. Man bör ha en fast inkomst för att kunna beviljas ett lån. Man får inte ha några skulder hos Kronofogden. Om man har en betalningsanmärkning kan ansökan ändå godkännas, men beror dels på beloppet man ansöker om och dels hur den ekonomiska situationen ser ut i övrigt. 

Ansökningsprocessen

Man ansöker om lån direkt på Daypays hemsida genom att fylla i ett enkelt formulär där man svarar på några frågor och sedan legitimerar sig med hjälp av BankID. En kreditprövning görs och eventuellt en kreditupplysning beroende på lånebeloppet för att bland annat bedöma återbetalningsförmågan. Sedan får man ett besked direkt på skärmen om man beviljats lånet.

Om ansökan är godkänd sker utbetalning omgående. Om man har bankkonto i Swedbank eller Handelsbanken kan man ha pengarna redan inom en timme. Om man ansöker innan klockan 14.00 på en vardag har man tillgång till pengarna samma dag, i annat fall morgonen dagen efter (senast klockan 09.00).