meddelandelån logo

1 år – 3 år
LÖPTID

20 år
MIN. ÅLDER

4000 – 30000
LÅN MELLAN

8.9
REKOMMENDERAD

Ränta och kostnad
4/5
Webb och funktionalitet
4/5
Support och service
4/5
Flexibilitet och villkor
4/5
Delsumma betyg
4/5
Middelandelaan

Meddelandelån är en firma som etablerades i Uppsala 2006. Firman ingår i C Finance AB (org.nr 556708-4578) som bedriver verksamhet sedan 2005 med säte i Stockholm och representation i Sverige, Finland och Luxemburg. Det är en av de äldsta aktörerna inom smslån på den nordiska marknaden. Visionen är att hjälpa kunder till enkla, säkra och trygga lån genom att jobba snabbt och effektivt.

  • Meddelandelån erbjuder mindre lån mellan 4.000 och 10.000 kronor med upp till 90 dagars återbetalningstid uppdelat på en till tre fakturor. 
  • Man erbjuder också lån på mellan 4.000 och 30.000 kronor och en återbetalningsperiod om ett till tre år.
  • Det finns möjlighet att förlänga lån upp till 10.000 kronor med 30 dagar mot en avgift. 
  • Lånen räknas som högkostnadskrediter med anledning av att den effektiva räntan ligger över 39 procent.

Kundtjänst

För att komma i kontakt med Meddelandelåns kundtjänst kan man antingen ringa dem på nummer 08-446 828 22, skicka e-post eller chatta med dem. Man kan också lämna ett meddelande direkt på hemsidan för att sedan bli kontaktad. Kundtjänsten har öppet alla dagar förutom söndagar. De har öppet på vardagar mellan klockan 08.30 och 17.00 och på lördagar mellan klockan 09.00 och 16.00.

Ränta och kostnader

Den nominella räntan är 39,0 procent oavsett vilket lånebelopp och återbetalningstid. Det tillkommer inga andra dolda kostnader utan dessa är redan inkluderade i priset. På hemsidan hittar man enkelt vad lånet kommer att kosta beroende på belopp och löptid inklusive alla avgifter. 

Krav på låntagare

De mest avgörande lånekraven är att lånetagaren måste vara minst 20 år men inte över 75 år, vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer. Vidare behöver man ha ett fungerande och registrerat mobilnummer, ha en egen e-postadress samt ett eget bankkonto i en svensk bank. Man måste också ha ett svenskt elektroniskt ID, till exempel BankID. Man får inte ha skyddad identitet eller ha förvaltare enligt Föräldrabalken. Man kan inte heller ha skulder hos Kronofogden.

Det tas en kreditupplysning när man ansöker om lån hos Meddelandelån. Denna sker dock inte via UC utan via SafeNod AB. 

Ansökningsprocessen

Om man vill ansöka om lån hos Meddelandelån, oavsett belopp, gör man detta via deras hemsida. Man kan ansöka när som helst men kundtjänsten behandlar ansökningar under deras öppettider. En kreditkontroll görs och en kreditupplysning tas när man ansökt om lånet. Man loggar också in via Instantor till sin internetbank för att Meddelandelån ska få en kreditvärdighetsanalys. Detta görs genom att Instantor analyserar transaktionerna på ens bank för att kunna avgöra kreditvärdigheten. Efter detta meddelas man om ansökan om lånet har godkänts eller inte. Om man vill acceptera erbjudandet om lånet måste man signera med hjälp av BankID eller annan e-legitimation. Det är gratis att ansöka om lån och inte heller bindande förrän man har accepterat erbjudandet.

Efter att ansökan har godkänts och man har accepterat erbjudandet sker utbetalning. Utbetalningar görs under kundtjänstens öppettider. Om man har ett bankkonto i Nordea eller Handelsbanken görs en direkt utbetalning under ordinarie öppettider hos Meddelandelån. Om man har en annan bank än dessa två, syns pengarna på bankkontot inom 1-2 bankdagar.