mobillan logo

1 mån – 5 år LÖPTID

20 år
MIN. ÅLDER

1000 – 40000
LÅN MELLAN

9.1
POPULÄR

Ränta och kostnad
4/5
Webb och funktionalitet
4/5
Support och service
4/5
Flexibilitet och villkor
4/5
Delsumma betyg
4/5
Mobillån

Mobillån är en kredittjänst som det Stockholmsbaserade företaget Tryggkredit Stockholm AB står bakom. Företaget är medlem i Svenska Konsumentkreditföretagen EF – SKEF och har även tillstånd från Finansinspektionen för att bedriva sin verksamhet. Affärsidén är att erbjuda en trygg tjänst åt privatpersoner som letar efter motsvarande tjänst till de riskabla smslån som genom reglering togs bort från marknaden i början av millennieskiftet.

  • Hos Mobillån kan man ansöka om kontokredit om 1.000-30.000 kronor med återbetalningstid på upp till ett år vid lån upp till 10.000 och upp till två år vid högre lån. För återkommande kunder kan man ansöka om en höjning till 60.000 kronor.
  • Mobillån använder sig av Bisnode, inte UC, för sin kontroll av lånansökarens kredithistorik. 
  • Med anledning av en effektiv ränta över 39 procent så klassas kontokrediten som en högriskkredit.
  • Man kan betala i snabbare takt, göra extra inbetalningar eller betala hela lånet om man vill och kan. 

Kundtjänst

Om man vill eller behöver komma i kontakt med kundtjänsten hos Mobillån finns det flera olika sätt. Man kan ringa dem på nummer 08-660 29 50, chatta, skicka e-post eller vanlig fysisk post till deras kontor i Stockholm. Man kan också skicka sin fråga eller fundering via deras kontaktformulär på hemsidan. Kundtjänsten har öppet på helgfria arbetsdagar mellan klockan 10.00 och 18.00 och på lördagar mellan klockan 10.00 och 15.00. Det finns också möjlighet att se svar på vanligt förekommande frågor direkt på hemsidan. 

Ränta och kostnader

Den årliga effektiva räntan varierar mellan 51 och 505,15 procent beroende på önskat kreditutrymme. Man betalar av kontokrediten varje månad med en minsta belopp. Man betalar då för det utrymme man har utnyttjat. Man kan givetvis betala mer om man vill och kan. Det tillkommer en uppläggningsavgift på 295 kronor när du tecknar en ny kontokredit. En aviseringsavgift på 35 kronor tillkommer också vid varje avisering. 

Krav på låntagare

Låntagaren måste ha fast adress och vara folkbokförd i Sverige sedan minst tre år tillbaka, vara minst 20 år gammal, äga ett mobilabonnemang samt ha en taxerad inkomst om minst 150.000 kronor per år (före skatt). Man kan inte beviljas ett lån om man har en eller flera betalningsanmärkningar.

En kreditupplysning via Bisnode görs när man ansöker om lån hos Mobillån. När man ansöker om lån görs en samlad kreditbedömning av ens ekonomiska situation och återbetalningsförmåga. 

Ansökningsprocessen

Att ansöka om en kontokredit hos Mobillån är enkelt och görs direkt på deras hemsida. Man väljer helt enkelt önskat belopp på krediten, anger personuppgifter och andra relevanta uppgifter. Man verifierar sedan sin identitet genom att man loggar in på sin bank via tjänsten Instantor. Efter att ansökan är färdigbehandlad får man ett automatiskt besked via sms och e-post.

När ansökan om kontokrediten har godkänts görs överföringen direkt från Mobillån till det angivna bankkontot. Om man har ett bankkonto hos SEB, Swedbank, Danske Bank, Nordea eller Handelsbanken görs en direkt utbetalning.

Som kund får man sedan tillgång till Mobillåns tjänst “Mina sidor” där man kan överblicka och hantera krediten. Man kan till exempel ta ut pengar från krediten och ansöka om höjning av kreditgränsen. I tjänsten och/eller appen kan man också se alla fakturor så man inte råkar missa någon inbetalning.