enklare logo

1 år – 20 år
LÖPTID

20 år
MIN. ÅLDER

5000 – 60000
LÅN MELLAN

8.7

POPULÄR

Ränta och kostnad
4/5
Webb och funktionalitet
4/5
Support och service
4/5
Flexibilitet och villkor
4/5
Delsumma betyg
4/5
enklare

Enklare (”enklare.”) förmedlar lån och strävar efter att lyfta fram och jämföra marknadens bästa lån. Företaget (org.nr. 556975-4814) grundades 2014 har sin bas i Stockholm samt kontor i Göteborg. Enklare förmedlar privatlån, billån och lösningar för att samla tidigare lån. Deras syfte är att hjälpa människor med att få en bättre privatekonomi genom att samla lån och därmed sänka sin räntekostnad, eller få ett nytt lån till den bästa möjliga räntan och villkor.

  • Hos Enklare förmedlas lån om 5.000 till 600.000 kronor med mellan 1 och 20 års återbetalning.
  • Att samla lån innebär att man som låntagare tar upp ett nytt lån som man betalar alla andra gamla lån eller krediter med. Med ett enda men större lån istället för flera små kommer möjligheten till lägre effektiv ränta (nominell ränta plus avgifter) samt färre krediter att hålla reda på.
  • Endast en kreditupplysning tas oavsett vilket lån man ansöker om och hur många låneerbjudanden man får. 
  • Ingen säkerhet behöver lämnas när man ansöker om och jämför lån hos Enklare.

Kundtjänst

Om man vill komma i kontakt med Enklare går det bra via telefon (nummer 0770-33 07 77) eller via e-post. Man kan också fylla i ett formulär på hemsidan. Kundservicen är öppen på vardagar mellan klockan 09.00 och 21.00 men har tyvärr stängt på helgerna. På hemsidan hittar man frågor och svar för de olika låneformerna vilket gör att man kan få en hel del information via den vägen.

Ränta och kostnader

Räntan är individuell. Detta innebär att det är först efter man gjort en ansökan om lån som man får veta vilken ränta som man kommer att få. Det beror på vilka ekonomiska förutsättningar som man har. Generellt är räntan rörlig om man ansöker om ett privatlån. Kostnader såsom uppläggnings- och aviavgifter brukar generellt tillkomma.

Krav på låntagare

Enklare kräver att låntagaren har fast månadsinkomst, är folkbokförd i Sverige, är myndig och saknar skuldsaldo hos Kronofogden. Finns det betalningsanmärkning så är inte det något absolut hinder, men kan påverka långivarnas möjlighet att bevilja ett lån. Det ställs också lite andra och högre krav om man vill låna med betalningsanmärkning.

Det kan vara en smart idé att ha en medsökande, det vill säga att det är två personer som står på låneansökan och därmed delar på betalningsansvaret. Detta kan nämligen öka möjligheten till att få ett lån på det önskade beloppet beviljat. 

Eftersom Enklare är en låneförmedlare och det är den specifika långivaren som ställer kraven kan dessa skilja sig åt.

Ansökningsprocessen

Man ansöker om lån, oavsett vilket lån, direkt på Enklares hemsida. Man fyller i en ansökan och om det gäller ett samlingslån eller nytt lån, och uppger bland annat civilstånd, boendeform, anställningsform och kontaktuppgifter. Man legitimerar sig sedan med hjälp av BankID. Efter detta skickas ansökan till de flertalet långivare och banker som Enklare samarbetar med som i sin tur lämnar erbjudanden om lån till kunden. 

När det finns erbjudanden att se blir man kontaktad via e-post eller sms. Man loggar in på sina sidor på hemsidan och kan då ta del av alla erbjudanden som kommit in. När alla erbjudanden har kommit är det dags att välja vilket erbjudande man anser passa bäst. Om man vill ha lite hjälp på traven kan man kontakta Enklare för kostnadsfri rådgivning. Man signerar med BankID eller får ett skuldebrev hemskickat för signering och retur. Efter signerat avtal sker utbetalning inom några arbetsdagar.