goodcash logo

1 år – 5 år
LÖPTID

20 år
MIN. ÅLDER

5000 – 50000
LÅN MELLAN

8.7
REKOMMENDERAD

Ränta och kostnad
4/5
Webb och funktionalitet
4/5
Support och service
4/5
Flexibilitet och villkor
4/5
Delsumma betyg
4/5
goodcash

GoodCash är en bifirma till Prioritet Finans AB (org.nr. 556201-4208) och startade sin verksamhet i Sverige 2015. De har givetvis tillstånd från Finansinspektionen som utövar tillsyn över verksamheten. De är en långivare som istället för att fokusera på kundens ekonomiska historik tittar mer på den ekonomiska framtiden. Därför är till exempel en betalningsanmärkning inget hinder för att kunna låna pengar hos GoodCash. De fokuserar på att ett lån ska vara enkelt, snabbt och smidigt.

  • GoodCash erbjuder lån på mellan 5 000 och 50 000 kronor med upp till åtta års återbetalningstid. Det krävs ingen säkerhet för att kunna låna pengar och man behöver inte heller ange vad man ska använda pengarna till.
  • Man kan göra extra inbetalningar eller lösa lånet i förtid om man vill utan extra kostnad.
  • Om man redan har ett lån och önskar låna mera kan man ansöka om en höjning av lånet. Man bli då beviljad mellanskillnaden mellan det nuvarande och det nya ansökta lånebeloppet. Mellanskillnaden måste dock vara minst 5 000 kronor
  • Liksom hos de flesta andra kreditgivare så ansöker man om lån samt signerar avtalet med hjälp av BankID. Det är inget krav utan går att signera på fysiskt papper som skickas hem.

Kundtjänst

Om man vill komma i kontakt med GoodCash och deras kundtjänst kan man antingen skicka e-post till dem eller ringa dem på telefonnummer 031-755 41 00. Man finner dock en hel del information på hemsidan som rör lån, återbetalning och villkor. Man kan till exempel läsa om sekretess och hur de hanterar personuppgifter. Det finns också svar på vanligt ställda frågor på hemsidan.

Ränta och kostnader

Under tiden man har lånet från GoodCash betalar man ränta och amortering. Den nominella årsräntan är fast och på 25,74 procent. På hemsidan kan man enkelt se vilken effektiv ränta man kommer att få beroende på lånebelopp och återbetalningstid. Det tillkommer inga kostnader såsom års- eller uppläggningsavgifter. Månadskostnaden betalas via autogiro den 27:e varje månad.

Krav på låntagare

För att man ska kunna beviljas ett lån hos GoodCash behöver man vara minst 20 år men maximalt 62 år. Man måste ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Man måste också ha någon form av inkomst från tjänst eller näringsverksamhet, men det specificeras inte på hemsidan exakt vilken inkomst som krävs. Man får inte ha skuldsaldo hos Kronofogden eller genomgå en skuldsanering. Om man har betalningsanmärkning/ar är det inget hinder för att beviljas ett lån. Man kan dock inte ha mer än nio tidigare sådana.

När man ansöker om lån hos GoodCash görs en kreditupplysning via UC. Denna kreditupplysning är en del av den kreditbedömning som GoodCash gör när man ansöker om lånet och som bland annat tittar på återbetalningsförmågan.

Ansökningsprocessen

Man ansöker om lån genom att fylla i ett formulär på GoodCash hemsida. Om man under något steg behöver hjälp eller undrar över något kan man enkelt ringa kundtjänsten. Att fylla i låneforumläret går snabbt och är enkelt. Man fyller i vilken summa man önskar låna, vilken återbetalningstid man vill ha, personuppgifter och annan kort information. När man skickat in ansökan får man snabbt svar (oftast inom 24 timmar) om lånet beviljas eller inte efter att GoodCash gjort sin kreditbedömning.

Man signerar avtalet genom att använda sig av BankID. Om man inte har ett sådant kan man givetvis ansöka om lån ändå. Man behöver då kontakta GoodCash så att de skickar hem de papper som behöver signeras (låneavtalet och autogiromedgivandet). När dessa har signerats skickar man tillbaka papprena och ansökan behandlas.

Så fort lånet beviljats och bankkontot har godkänts för autogiro hos Bankgirocentralen görs utbetalningen. Generellt tar det cirka 1-2 bankdagar innan man har pengarna på sitt konto.