Tillfällen då ett snabblån passar utmärkt

Nyheter

Det kan finnas tillfällen i livet där du är i behov av pengar men tyvärr inte har någon tillgång genom lån av bekanta eller egna medel. Det kan till exempel handla om en akut ekonomisk situation och inga andra valmöjligheter. Då kan ett snabblån vara ett bra alternativ. Hur din specifika ekonomiska situation ser ut vet bara du.

Det du bör tänka på innan du lånar från en långivare är att du ska kunna veta att du kan betala tillbaka lånet med alla kostnader som kan tillkomma. Du bör också jämföra olika långivare innan du gör en ansökan för att se vilka villkor du kan få beroende på din situation. Läs mer nedan om vid vilka tillfällen ett snabblån kan vara en bra lösning.

När du är i behov av ett mindre belopp

Ett snabblån handlar oftast om ett mindre belopp än till exempel ett privatlån. Det passar därför dig bra om du vill just ha ett mindre summa. Det kan till exempel handla om att lösa en akut ekonomisk situation där du kanske endast är i behov av några tusenlappar. Kanske bilen har gått sönder eller en oförutsedd räkning kom som du måste betala för att undvika att den går vidare till Kronofogden. Vid sådana tillfällen kan ett snabblån vara en bra lösning för att undvika att situationen blir ännu tuffare.

När du behöver tillgång till pengarna snabbt

Du ansöker om snabblån oftast på ett väldigt enkelt, smidigt och snabbt sätt. Utbetalningen av det  beviljade lånet sker också generellt snabbt. Du får alltså tillgång till pengarna inom kort efter din ansökan. Ibland kan det faktiskt bara handla om några minuter. Det är inte många mer traditionella långivare som kan erbjuda dig detta. Därför passar snabblån dig perfekt om du behöver pengarna snabbt och inte kan eller vill vänta på pengarna.

När du kan betala tillbaka pengarna snabbt

Ett snabblån kan snabbt bli dyrt. Oftast ska du betala tillbaka inom en månad. Därför bör du som funderar på snabblån kunna betala tillbaka lånet, inklusive alla kostnader, snabbt och kunna ha råd med det. Ett snabblån passar därför inte dig som behöver åtskilliga månader för att kunna återbetala lånet. Då tillkommer nämligen oftast extra avgifter och räntor vilket ökar kostnaden för lånet snabbt.

När du har låg kreditvärdighet

Ett annat tillfälle där snabblån kan passa bra är när du har en låg kreditvärdighet. En låg kreditvärdighet kan till exempel innebär att du har svårt att få lån hos mer traditionella banker eller kreditgivare. Då kan en ansökan om ett snabblån till slut vara enda alternativet att få tillgång till pengar för att lösa en ekonomisk tuff situation. Du kan till exempel titta efter långivare som erbjuder lån med en kreditupplysning från en annan aktör än UC.

Du bör därefter sedan undersöka hur du kan få din låga kreditvärdighet att öka till en god sådan. Att ha en låg kreditvärdighet behöver inte förfölja dig livet ut utan det finns många olika tips och råd för hur denna ska kunna förbättras.